Mesleki gelişimin sağlanması ve farkındalık oluşturulması kapsamında Ulucami ziyaretleri devam ediyor...

Mesleki gelişimin sağlanması ve farkındalık oluşturulması kapsamında Ulucami ziyaretleri devam ediyor...

Mesleki gelişimin sağlanması ve farkındalık oluşturulması için cami ve tarihi mekanlara gezilerin düzenlenmesi projesine uygun olarak okulumuz öğrencilerinin "Kendi Kültürümü Yerinde Öğreniyorum" Etkinliği kaldığı yerden devam ediyor...

23.10.2019 506

Ulucami Ziyaretinde Sıra 9/A Sınıfında...

15-11-2019

"Kendi Kültürümü Öğreniyorum" projesi kapsamında 05/11/2019 tarihinde okulumuz 9/A sınıfı öğrencileri Ulucami ziyareti gerceklestirdi. Öğrencilerimizin Mesleki Tatbikat anlamında muezzinlik yapma imkanı da sağlayan ziyarette bizi en iyi şekilde ağırlayan Ulucami İmamı Sedat Kahraman hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında daha önce 10A ve 10B öğrencileri ile Ulucamiye ziyaret gerçekleştirilmişti.

İşte Kültürel Zenginliklerimiz...

 

Bergama Anadolu İmam Hatip Lisesi´deki öğrenciler, kendi kültürünü yerinde ziyaret ile öğreniyor..

 

 Bergama Anadolu İmam Hatip Lisesindeki öğrenciler, kendi kültürünü yerinde ziyaret ile öğreniyor..

 Rehber öğretmeni Salih PEKTAŞ ile Meslek Dersi Öğretmeni Burcu Gülbahar KESGİN tarafından hazırlanan Kendi Kültürümü Öğreniyorum  projesi kapsamında öğrenciler küçük gruplar halinde Bergama´nın Osmanlı eseri camilerini geziyor.  Yerinde canlı olarak anlatılmak suretiyle akılda kalıcı bilgilerin öğrencilere verilmesi amacıyla hazırlanan projede, drama ve fıkra destekli tarih öğretimin yanı sıra minyatürlerin incelenmesi ve sözlü tarih öğretimi de yapılıyor.

Rehber öğretmeni Salih PEKTAŞ  yaptığı açıklamada, öğrencileriyle birlikte tarihi soğuk duvarlardan çıkarıp daha anlaşılır hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu anlamda Cami ve diğer osmanlı eserlerinin yerinde ziyaret ile drama destekli tarih öğretiminin yanı sıra fıkra destekli tarih öğretimini de minyatürlerle anlatmayı hedeflediklerini belirterek , "İlk olarak bu anlamda Ulucamiye gezi düzenledik. Buradaki amacımız öğrencilerin geçmişini iyi öğrenip, geleceğe daha emin adımlarla, tarihini daha iyi bilen, ecdadını daha iyi tanıyan bir gençlik olarak ortaya çıkmasını arzu ettik. Bu anlamda da drama ile bazen tarihi kimlikleri canlandırdık, ecdadının ruhunu vermek istedik" dedi.

  Bu yöntemle öğrenmenin monotonluktan çıkıp, eğlenceli bir hal aldığını anlatan PEKTAŞ, şöyle konuştu: "Buradaki farklı atmosferde öğrenciler bir zaman yolculuğuna çıkıyorlar. 

 Bizlerde bu güzel projeyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz...

 

15-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-2019

06-05-201906-05-201906-05-2019