Pansiyon Mescidimiz Yenileniyor...

Pansiyon Mescidimiz Yenileniyor...

Okulumuz Pansiyon mescidinde başlayan iyileştirme çalışmaları okul idaresinin özverili çalışmlaları ile gerçekleştiriliyor.

 

23.07.2020 687

50 ÖĞRENCİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLİYOR

Planında mescit olarak ayrılan bir bölüm bulunmadığı için koridorun bir kısmının kapatılması ile oluşturulan mescit pansiyonun açıldığı 2013 yılından beri hizmet veriyordu.

Okulumuzun, "insan ruhunun en temel gereksinimi olan ibadet isteğinin en güzel ortamda sağlanması" şiarıyla başlattığı "Mescidim En İyisine layık"  projesi kapsamında, hayırseverlerin de desteğini alarak başlattığı mescit iyileştirme çalışmaları, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa GEZER tarafından bizzat yürütülüyor.

Türkiye'yi ve Bakırçayı şekillendirecek yeni neslin barındığı Bergama Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda kalan öğrencilerin manevi donanımına katkı sunmak amacıyla başlayan çalışmalar başarıyla devam ediyor. İlmin yuvası pansiyonumuzda ibadet ve tefekkür alanını yeniden tasarlama işlerinin okullar açılmadan tamamlanması hedefleniyor.

 

HEDEFİMİZ İMAM HATİPE YAKIŞAN TAM DONANIMLI İBADETHANE...

Bağışçılarından aldığı destek gücüyle mescid alanının her türlü tadilatı, düzenlemesi, işçiliği ve iç döşemesi, okulumuz idari kadrosunca yapılırken; mihrap, minber, rahle, kitaplık, kitaplar, askı, ayakkabılık, saat, tesbih, tesbihlik, cübbe, halı, perde, dekoratif tablolar gibi malzemelerle birlikte tamamlanması hedefleniyor. 

İslami kültür ve gelenekle yetişen bir nesil inşasında yer sahibi olabilmeyi gaye edinen okulumuz da çalışmalar aynı gaye kapsamında devam edecek.

Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcımız Mustafa GEZER başta olmak üzere katkı sunan tüm hayırseverlere ve projenin akıl hocası  Rehber Öğretmen Psikolog Salih PEKTAŞ'a teşekkürü borç biliriz.

23-07-202023-07-202023-07-202023-07-202023-07-202023-07-2020