HEDEF YKS 2024 EYLEM PLANI

02.11.2023 82

BERGAMA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YKS HEDEF 2024 YILLIK EYLEM PLANI
AYLAR YAPILACAK FAALİYETLER
EKİM 1- Akademik Takip Kurulunun oluşturulması ve toplantı yapılması.
2-  Üniversite Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planının hazırlanması.
3-  Üniversiteye Hazırlık Programının öğretmen, öğrenci ve velilere tanıtılması.(Afiş, Broşür ve Sosyal Medya çalışmalarının yapılması)
4-  Mesleki Rehberlik kapsamında Kariyer Buluşmaları, Mesleğimde 1 Gün Programı'nın gerçekleştirilmesi.
KASIM 5-  Performans Değerlendirme Sınavlarının takvimin hazırlanması ve afiş hazırlanarak duyurusunun yapılması ve uygulanması .
6-  2023 YKS sınavının 12.sınıflara uygulanması.
7-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması.
8-  Mesleki Rehberlik kapsamında, Okul Rehberlik Servisi koordinesinde farklı mesleklere sahip kişilerin öğrencilerle buluşturulması.
ARALIK 9-   " Mesleki Rehberlik"  çalışmaları kapsamında " Üniversite ve alan bilgilendirme tanıtımları " faaliyetinin yapılması
10-  2022 YKS 'de derece yapmış mezun öğrencilerin okula davet edilmesi.
11-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması.
12-  Ders bazlı "1.dönem Performans Değerlendirme Sınavları" nın yapılması.
13-  Sınava yönelik istatistik çalışmalarının yapılması.(analizler, ağırlık ortalamaları, net ortalamaları)
OCAK 14-  Mesleki Rehberlik kapsamında Kariyer Buluşmaları, Mesleğimde 1 Gün Programı'nın gerçekleştirilmesi.
15-  Öğrencilere  "Motivasyon"  konulu seminer verilmesi.
16-  YKS' de yer alan derslerin öğretmenleriyle sorunların değerlendirilmesi.
ŞUBAT 17-  Milli Savunma Üniversitesi Sınavına yönelik bilgilendirme yapılması, başvurularının sağlanması.
18-  " Mesleki Rehberlik"  çalışmaları kapsamında " Üniversite ve alan bilgilendirme tanıtımları " faaliyetinin yapılması.
19-  MSÜ tanıtım çalışmalarının yapılması.(Afiş, broşür)
20-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması.
 21- Mesleki Rehberlik kapsamında Kariyer Buluşmaları, Mesleğimde 1 Gün Programı'nın gerçekleştirilmesi.
MART 21-  Türkiye geneli performans izleme sınavının yapılması.
22-  11.Sınıflara Seviye Tespit Sınavının uygulanması.
23-  Meslek tanıtımları  ,  tercih danışmanlığı çalışmalarının yapılması.
24-  Öğrencilere  "Motivasyon"  konulu seminer verilmesi.
25-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması
NİSAN 26-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması.
27- Öğrencilere  "Motivasyon"  konulu seminer verilmesi.
28-  Farklı meslek gruplarından yetkin kişilerin okula davet edilerek öğrencilerin alanları(say-eşit ağırlık-sözel) doğrultusunda buluşturulması.
MAYIS 29- Meslek tanıtımları  ,  tercih danışmanlığı çalışmalarının yapılması.
30- Mesleki Rehberlik kapsamında Kariyer Buluşmaları, Mesleğimde 1 Gün Programı'nın gerçekleştirilmesi.
31-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması.
HAZİRAN 32-  12.Sınıf Öğrencilerine yönelik "Sınav Kaygısı, sınav stratejileri ve motivasyon " konularında öğrenciler bilgilendirme yapılması

Salih PEKTAŞ       Sefa YILMAZ
        Psikolojık danışman       Okul Müdürü